Novogodšnje jelke za tri ustanove socijalne zaštite u BG

BEOGRAD – U susret predstojećim praznicima, tri ustanove socijalne zaštite u Beogradu dobile su novogodišnje jelke, a u pitanju su Prihvatilište za odrasla i stara lica, Prihvatilište za decu Beograda i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Zbog epidemije korona virusa Prihvatilište za decu Beograda trenutno je u izolaciji, dok su druge dve ustanove u smenskom radu od po 12 sati u cilju zaštite korisnika i zaposlenih.

Novogodišnje jelke su im, kao lični poklon, darivali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

„Približava se Nova godina i iako je ove godine slavimo pod posebnim uslovima zbog epidemije korona virusa, odlučili smo da ovim ustanovama poklonimo jelke i na taj način korisnicima i zaposlenima ulepšamo praznike sa željom da sledeća godina bude bolja“, rekao je Vesić.

Naveo je da se predstavnici Grada trude da olakšaju život korisnika tih ustanova koji je, ističe, veoma težak.

„Da ga prožive onako kako zaslužuju, a svi zaslužuju da imaju novogodišnju jelku, uz koju će poželeti da im se nešto lepo dogodi u sledećoj godini“, rekao je Vesić.

Stanisavljevićeva je zahvalila zameniku gradonačelnika na tome što, kako ističe, tokom cele godine kontinuirano daje podršku Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite.

„Ovo je samo mali znak pažnje“, rekla je gradska sekretarka i dodala da su jelke već isporučene u sve tri ustanove.

Korisnicima i zaposlenima poželela je srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike i svima u narednoj godini poželela puno zdravlja i da se što pre pandemija korona virusa završi.

Direktorka Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić Simatković je u ime zaposlenih i korisnika zahvalila svima u Gradu koji pomažu.

„Želim da što pre ispratimo ovu godinu koja nam je, zbog situacije sa koronom, bila poprilično teška, ali smo se izborili da nam svi korisnici budu zdravi. Ovo je veoma lep znak pažnje, da dočekamo novu godinu koja će nam, nadamo se, biti mnogo lepša od ove koju ispraćamo“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.