U trendu

Od Bajdena se očekuje mirniji ton na molitvenom doručku

VAŠINGTON – Ne očekuje se da se američki predsednik Džo Bajden fokusira na političke protivnike, niti na impičment dok bude govorio na ovogodišnjem virtuelnom okupljanju za Nacionalni molitveni doručak, već je izvesnija njegova poruka političkim protivnicima da ostave tog dana sve razlike po strani, piše AP.

Bajdenova poruka danas verovatno će predstavljati njegov novi poziv da se politička argumenatcija vrati u mirnije vode i na tradicionalnije temelje nakon četiri godine Trampovog agresivnog stila, navodi agencija.

Nacionalni molitveni doručak 2020. za tadašnjeg predsednika Trampa bio je prilika da krene u napad na svoje političke neprijatelje, isticao je njegovu oslobađajuću presudu u prvom suđenju za opoziv, a sve njegove primedbe na događaju bile su usredsređene na političke protivnike koji su vodili istragu protiv njega i za naredni impičment.

AP prenosi da je američki senator iz Delavera Kris Kuns, koji je kopredsedavajući ovogodišnjeg događaja, najavio da će on biti inkluzivan i pozitivan i da će se oslanjati na Isusovo učenja, ali da neće biti ograničen na hrišćanstvo.

„Dogodile su se značajne promene u tonu i fokusu od predsednika Obame do predsednika Trampa, a sada se nadam i očekujem drugačiji ton i fokus pod predsednikom Bajdenom“, rekao je Kuns.

Svaki američki predsednik prisustvovao je doručku otkako se Dvajt Ajzenhauer prvi put pojavio 1953, a događaj će ove godine biti virtuelan zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi se u američkom društvu još suočavaju sa posledicama nereda na Kapitolu prošlog meseca u kojima je bilo ljudskih žrtava, a bivšeg predsednikaTrampa sledeće nedelje čeka do sada nezabeleženo drugo suđenje za impičment u Senatu zbog njegove uloge u podsticanju tih nereda, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.