Od ponoći i zvanično možete i Crnu Goru, uz samo jedan uslov

Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je sinoć crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći mogu da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.

Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

Božović: Otvaranje granice potvrđuje prijateljske namere Srbije

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović ocenio je da ukidanje svih restriktivnih mera za ulazak građana Crne Gore u Srbiju „još jednom svedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namere Srbije i neraskidive veze između dve susedne države“.

Naše građane, kako je dodao, vezuju bratske, rodbinske, verske, prijateljske, komšijske i svake druge veze pa je prirodno i normalno da se i u ovim teškim vremenima čuvajući i sebe i jedni druge nesmetano možemo kretati jedni kod drugih, prenose podgoričke Vijesti.

„Inače, kao Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori i diplomata a ne lekar, mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rešenje za širenje zaraze već upravo visoka svest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mjera. Jer vidimo da nijedna pa ni najmoćnije ekonomije sveta to ne mogu izdržati“, naveo je Božović.

Na sednici Kriznog štaba u Beogradu juče je doneta odluka da za građane Crne Gore od danas više nema restrikcija u pogledu ulaska u Srbiju. Crna Gora je saopštila da će otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.