U trendu

Odbornici danas o porezu na imovinu, imenovanju ulica…

BEOGRAD – Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda odbornici će, između ostalog, raspravljati o porezu na imovinu za sledeću godinu i imenovanju ulica.

Kako je ranije za Tanjug rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, najvažnija odluka odnosi se na porez na imovinu za 2022. godinu koji će, kako je istakao, biti isti kao ove godine.

„Bez obzira na to što je prosečna cena kvadrata porasla, u skladu sa čime bi i porez trebalo da prati porast te cene, mi ćemo odlukom koju ćemo doneti na predstojećoj sednici Skupštine grada propisati da porez za 2022. godinu neće porasti, tako da niko neće plaćati veći porez ni za jedan jedini dinar nego što je plaćao ove godine“, rekao je Vesić.

Kako je dodao, čak će u nekim delovima grada porez biti i niži, tamo gde je cena kvadrata niža.

Osim toga, Vesić je rekao da će biti doneta i odluka koja će omogućiti da se završi tender za javne bicikle.
„Nadam se da ćemo na proleće imati prvih 150 stanica za javne bicikle“, dodao je Vesić.

Naveo je da će na dnevnom redu sednice biti i odluke kojima će desetak prestoničkih ulica dobiti nova imena.

„Imaćemo ulicu kneza Pavla Karađorđevića, princeze Olivere, Vladete Jerotića…Na taj način ćemo nastaviti sa našom politikom da ljudi koji su važni za razvoj našeg društva dobiju ulice“, rekao je Vesić.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zaključka o ispravci Odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji prestonice za 2021. godinu, kao i Predlog odluke o dodeli naziva ulica na teritoriji opština Savski venac, Zvezdara, Voždovac, Zemun, Palilula, Rakovica i Novi Beograd.

Pred odbornicima će se naći i izmene i dopune Odluke o komunalnom redu, izmene i dopune Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih površina i rekreacionih površina, izmene i dopune Odluke o oglašavanju na teritoriji Beograda, kao i izmene i dopune Odluke o javnim parkiralištima.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda, izmene i dopune Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda i Predlog odluke o proglašenju spomenika prirode Miocenski sprud „Tašmajdan“.

Sednica će početi u 10 sati, a biće održana u velikoj sali Narodne skupštine Srbije u Ulici kralja Milana, uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar