Odloženi „Dani komedije“ u Jagodini zbog koronavirusa

JAGODINA – Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“, koji se po tradiciji u Jagodini održava od 20. do 27. marta, odložen je zbog koronavirusa, a novi termin biće utvrđen posle konsultacija sa pozorištima Srbije, izjavio je danas za Tanjug direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

„Na sednici Upravnog odbora Kulturnog centra, doneta je odluka o odlaganju 49. pozorišnog festivala ‘Dani komedije’, u skladu sa odlukom Vlade Srbije o merama predostrožnosti od zaraze koronavirusom“, rekao je Petrović.

Novi termin održavanja „Dana komedije“ biće određen posle konsultacija sa pozorištima Srbije, koje je za ovogodišnji festival odabrao selektor Nebojša Bradić, dodao je Petrović.

On je istakao da kupljene karte važe za novi termin održavanja festivala.
Sinoć je odložen početak pratećeg programa festivala, koga je trebala otvoriti predstava „Ubi me kurije oko“, „Balkan ART“ iz Beograda, Vesne Stanković i Zorana Mijaljevića, u režiji Vesne Stanković.

Ovo je treće odlaganje „Dana komedije“ u 49 godina postojanja. Odloženi su 2001. godine zbog ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića a prekinuti 1999. godine zbog NATO agresije i bombardovanja Srbije i SRJ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.