Odović: Angažovanje VCG poslednji korak pred lokdaun

PODGORICA – Raspoređivanjem pripadnika Vojske Crne Gore na ulice crnogorskih gradova nije povređen Ustav, već je reč o „poslednjem koraku pred lokdaun“, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović.

Odović je gostujući na TVCG, rekao da Vojska ne deluje nikakvim manevrima, ne nosi oružje, već je prisutna da samo građanima pomogne u prevazilaženju zdravstvene krize, izazvane pandemijom korona virusom.

Najavio je da će punktovi biti na svim prometnim lokacijama u Podgorici i u Nikšiću, a od danas i u Baru.

„Juče je Vojska bila raspoređena na pet punktova u Podgorici, na četiri u Nikšiću, danas će to biti slučaj u Baru. Vojnici su tu sa maskama, oni ih građanama dele, ukoliko je nemaju“, rekao je Odović i dodao da će kasnije deliti i flajere sa upustvima kako da se epidemiološke mere bolje poštuju.

U ovom trenutku, kako je rekao, jedino poštovanje mera i nošenje maski nas može spasiti da ne nastane potpuni kolaps, rekao je Odavić preneo je portal RTCG.

„Ovo je poslednji korak pre lokdauna. Šta to znači? Znači da se život ljudi potpuno menja. Stala bi cela ekonomija, a to znači manje prihoda u budžetu, ali i manje novca za sve nas“, rekao je Odović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.