U trendu

Održana komemoracija Ivanu Bekjarevu danas u JDP

BEOGRAD – Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na Sceni „Ljuba Tadić“, a prisustvovali su članovi porodice, prijatelji i kolege, kao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Okupljeni su između ostalog pogledali inserte iz filmova u kojima je igrao Bekjarev i delove njegovih televizijskih intervjua.

„Bio je prva osoba koju smo zvali za sve, nismo sigurni jesmo li uspeli da pokažemo koliko ga poštujemo, volimo i cenimo“, emotivnim govorom se obratila glumica Iva Štrljić, bivša studentkinja Bekjareva.

Glumac i voditelj Milan Kalinić, takođe student Ivana Bekjareva, napomenuo je da je njegov profesor bio strastveni zvezdaš, ali i veliki glumac.

„Nikada, baš nikada nije propustio nijedno predavanje“, rekao je Kalinić.
Od glumca su se oprostili upravnica JDP Tamara Vučković kolege, a komemoraciju so kolega prisustvovali Branka Petrić, Rada Đuričin, Vlasta Velisavljevića.

Bekjarev je preminuo 16. novembra od posledica korona virusa, a poslednja pošta glumcu nije mogla da bude održana zbog epidemioloških mera.
Poznati glumac i junak mnogih serija, predstava i filmova, sahranjen je 21. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Osim glumom, bavio se i voditeljskim poslom, bio je profesor glume na Akademiji umetnosti BK, dugogodišnji selektor Festivala monodrame i pantomime, kao i saradnik fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Bekjarev je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.