U trendu

Omikron odlaže inauguraciju novog gradonačelnika Njujorka

NJUJORK – Novoizabrani gradonačelnik Njujorka Erik Adams odložio je danas svoju ceremoniju inauguracije, koja je bila zakazana za 1. januar, zbog porasta broja slučajeva omikron soja kovida 19.

„Jasno je da se naš grad suočava sa strašnim protivnikom u vidu omikron soja. Nakon konsultacija sa stručnjacima za javno zdravlje, odlučili smo da ceremonija inauguracije bude odložena za kasniji datum“, naveo je Adams u saopštenju, prenosi Rojters.

Erik Adams, član Demokratske partije i bivši policijski kapetan, izabran je u novembru za novog gradonačelnika Njujorka.

On će postati drugi Afroamerikanac u istoriji koji je na čelu ovog grada, nakon Dejvida Dinkinsa (1990-1993).

Adams je u trci za gradonačelnika pobedio republikanca Kertisa Slivu, i u januaru preuzima dužnost od aktuelnog gradonačelnika Bila de Blazija.

Omikron soj je pretekao druge varijante korona virusa i sada je dominantna varijanta u SAD, budući da je odgovoran za 73 odsto novozaraženih tokom vikenda, saopštili su danas američki zdravstveni zvaničnici.

Podaci američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ukazuju na gotovo šestostruko povećanje udela omikrona u infekcijama za samo nedelju dana, navodi agencija AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar