U trendu

Orban: Još milion vakcinisanih i popuštamo mere

BUDIMPEŠTA – Premijer Viktor Orban saopštio je danas da bi Mađarska mogla da započne sa prvom fazom ublažavanja ograničenja protiv kovid-19 nakon što se vakciniše još milion građana, prenosi Rojters.

„Postoje dobre šanse da ovog leta budemo bez epidemioloških ograničenja“, rekao je mađarski premijer za državni radio, navodi agencija.

Rojters prenosi da je Orban poručio da je cilj da što više imunizovanih ljudi što pre pokrene ekonomiju zemlje, koja je prošle godine zabeležila pad od 5,1 odsto i da je do sada je vakcinisano oko 1,5 miliona Mađara, a da bi mogli početi sa ublažavanjem mera kada se taj broj poveća na 2,5 miliona, što je četvrtina ukupnog stanovništva.

Orban je ponovio i da podržava upotrebu kineskih i ruskih vakcina protiv kovid-19, što je njegova zemlja prva učinila u Evropskoj uniji.

U Mađarskoj je u protekla 24 sata registrovan rekordan broj novih slučajeva korona virusa – 10.759, a zabeleženo je i 213 smrtnih slučajeva od Kovid 19, što je najveći broj u jednom danu, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.