Osudjenici u zatvoru u Nišu odrekli se obroka u korist siromašnih

Osudjenici u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, njih 260, odrekli su se po dva suva obroka kako bi pružili podršku najsiromašnijim gradjanima dok traje pandemija korona virusa, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

U saopštenju se navodi da u humanoj akciji učestvuju svi osudjenici u poluotvorenom odeljenju, i da su i sami došli na ideju da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere.

Navedeno je da će uprava Kazneno-popravnog zavoda u Nišu ovu pomoć distribuirati najsiromašnijim gradjanim u saradnji sa Crvenim krstom u tom gradu.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija su podsetili da se u martu, odmah po izbijanju epidemije korona virusa, skoro 4.700 osudjenika u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), Pančevu i Novom Sadu odreklo jednog suvog obroka u korist najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili svoju podršku u vanrednim okolnostima.

Osudjenici u KPZ u Nišu su, po navodima Uprave, u proteklih nekoliko meseci sakupili 30 džakova plastičnih čepova i zatvarača za reciklažu, dajući svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji zaštite životne sredine.

Čepovi će do kraja ove sedmice biti prosledjeni organizaciji koja se bavi njihovim prikupljanjem i reciklažom u humanitarne svrhe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.