Otkazane poslednje tri trke, Brinjone osvojila Veliki kristalni globus

Poslednje tri trke skijašica u Svetskom kupu, koje je trebalo da se održe u švedskom Oreu, otkazane su zbog pandemije koronavirusa, tako da je Veliki kristalni globus otišao u ruke Italijanke Federike Brinjone.

„Zdravlje i dobrobit sportista i svih ostalih učesnika, kao i šire javnosti su u prvom planu i prioritet Medjunarodne skijaške federacije. Trke u Oreu neće biti zamenjene u kalendaru Svetskog kupa tako da je sezona 2018/20. za skijašice zvanično završena“, navodi se u saopštenju FIS.

Brinjone je do poslednje tri trke sakupila 1.378 bodova, odnosno 153 boda više od Amerikanke Mikaele Šifrin koja se zbog smrti oca nije takmičila još od kraja januara. Šifrin, koja je do smrti oca bila vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa, planirala je da se vrati na stazu upravo u Oreu.

Mali kristalni globus u veleslalomu pripao je, takodje, Brinjone, dok je slalomski osvojila Poljakinja Petra Vlhova, treća u ukupnom plasmanu. Švajcarska skijašica Korin Zuter osvojila je Male kristalne globuse spustu i superveleslalomu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.