Otvoren još jedan punkt za vakcinaciju na BG sajmu

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv korona virusa, a nalazi se u hali 3.

Punkt je počeo da radi nešto posle 11 sati, ima 24 kabine gde se vrše lekarski pregledi i 28 kabina za vakcinaciju i veći je od punkta u hali 11, gde se takođe vrši imunizacija građana.

„Sa punktom koji je danas počeo da radi, moći ćemo da vakcinišemo naredna dva dana oko 8.000 ljudi na sajmu, a očekujemo već do kraja nedelje da to bude između 10.000 i 11.000 građana“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će se na taj način vakcinisati mnogo veći broj sugrađana.

Naveo je da već danas počinje da se priprema novi punkt za vakcinaciju, koji će se nalaziti u Belexpocentru na Novom Beogradu.

„Rok da ga pripremimo je do petka, ali mislim da ćemo to već završtiti u četvrtak“, rekao je Vesić.

Naveo je da je u planu otvaranje punkta i na levoj obali Dunava, te da je plan da se za to iskoristi Dom zdravlja u Borči.

„Nameravamo da iskoristimo Dom zdravlja u Borči koji se završava. Potrebno je još oko mesec dana da se u njega unese oprema, ali do tada mi možemo da iskoristimo tu novu zgradu takođe za vakcinaciju“, rekao je Vesić.

Još jednom je pozvao građane da se vakcinšu u što većem broju i na taj način zaštite sebe i druge jer, nagalasio je, vakcinacija nema alternativu.

„To je jedini način da pobedimo virus“, poručio je Vesić.

Naveo je da je u beogradskim kol centrima, za pomoć oko vakcinacije sugrađanima starijim od 65 godina, do sada pozvano njih više od 50.000.

Od toga je, kaže, oko 14.000 građana prijavljeno za vakcinaciju preko portala eUprava, uz njihovu saglasnost, dok je više od 1.200 dobilo pomoć oko prevoza do mesta gde se vrši imunizacija.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević precizirala je da punkt u hali 3 na Beogradskom sajmu ima 24 kabine gde se vrše lekarski pregledi i 28 za vakcinaciju.

Dodala je da je kapacitet te hale duplo veći u odnosu na halu 11 Beogradskog sajma, gde se takođe vrši vakcinacija.

Pozvala je građane da se prijave za vakcinaciju putem portala eUprava i izaberu koju vakcinu žele da prime jer, dodaje, na taj način mogu dobiti termin i izbeći čekanje u redovima ispred hala.

„Svi koji imaju termine za vakcinaciju ne čekaju, već ulaze bez čekanja“, rekla je Stanisavljević.

Navela je da se danas, između ostalih, vakcinišu i vozači GSP „Beograd“, zaposleni u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Putevi Beograda“, kao i rudari iz „Kolubare“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.