U trendu

Otvoren punkt za vakcinaciju u Beo šoping centru

BEOGRAD – U Beogradu je danas otvoren novi punkt za vakcinaciju protiv korona virusa, a nalazi se u Beo šoping centru.

Na tom punktu, u ulici Vojislava Ilića 141, građanima su na raspolaganju Sinofarm i Fajzer vakcine, a obezbeđeno je ukupno 100 vaučera u vrednosti od po 3.000 dinara koje će dobiti svaki peti vakcinisani građanin.

Otvaranju novog punkta prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i članice grupe „Hjurikejn“, koje su time podržale proces imunizacije.

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio članicama te grupe, koje su nas predstavile na Evroviziji u Roterdamu, jer su se odazvale pozivu Grada da podrže proces vakcinacije.

Istakao je da je u Beogradu, sa današnjim danom, vakcinisano više od 51 odsto punoletnog stanovništva što je više od 712.000 osoba.

Vesić je naveo da je trenutno cilj da se vakciniše što više mladih ljudi i dodao da je upravo zato važna podrška grupe „Hjurikejn“ jer su, dodao je, njene članice popularne i na njih se mladi ugledaju.

„Važno je da vakcinišemo što više građanki i građana, kako bismo se što pre vratili normalnom životu“, poručio je Vesić.

Podsetio je da je punkt u Beo šoping centru drugi punkt koji je otvoren u nekom od prestoničkih tržnih centara, dodajući da je prvi otvoren u „Ušću“.

Istakao je da je u „Ušću“ vakcinisano skoro 13.000 ljudi, a u autobusu adaptiranom u mobilni punkt za imunizaciju više od 3.500.

„Pokazalo se da je uspešno kada vakcinišemo ljude tamo gde dolaze, a to su tržni centri, i tamo gde žive“, rekao je Vesić.

Stanisavljević je zahvalila rukovodstvu Beo šoping centra na tome što su, dodala je, omogućili sto vaučera u vrednosti od po 3.000 dinara za one koji budu vakcinisani na punktu u tom tržnom centru.

Navela je da je u Beogradu do sada vakcinisano više od 20 odsto mladih uzrasta od 18 do 30 godina što je, dodala je, više od proseka na nivou zemlje.

„Ali, to nije nedovoljno i zato još jednom apelujemo na mlade da se vakcinišu, a pogotovo oni od 18 do 30 godina. Kada je u pitanju punoletna populacija u glavnom gradu, imamo više od 51 odsto vakcinisanih“, rekla je Stanisavljević.

Dodala je da će punkt u Beo šoping centru danas raditi od 10 do 20 sati, dok će od sutra građani tu moći da prime vakcinu od 12 do 20 sati.

Članice grupe „Hjurikejn“, koje su se već vakcinisale i revakcinisale, istakle su da je proces imunizacije važan korak u borbi protiv pandemije korona virusa.

Naglasile su da su ponosne na našu zemlju jer ih je, kako su rekle, dok su bile na Evroviziji u Roterdamu dosta mladih učesnika pitalo kako mogu da se vakcinišu jer su se „prijavili pre dva, tri meseca i niko ih nije kontaktirao“.

Kako su dodale, dosta njih će doći u Srbiju da se vakciniše.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.