U trendu

Ove namirnice nikada ne bi trebalo da jedemo na tašte, ali to radimo skoro svakog jutra

Nekada vam doručak sjajno ‘legne’, a nekada vam jednostavno nikako ne prija? Ako imate problema sa želucem, donosimo vam savet zlata vredan. Ove namirnice bi trebalo potpuno izbegavati za doručak, odnosno prazan želudac.

Citrusi

Iako je širom sveta normalno popiti čašu ukusnog, ceđenog soka od narandže ili limuna čim se probudite, bolje je prestati s tom navikom. Citrusi mogu izazvati žgaravicu, ali ako ste baš veliki obožavalac, malo vode pomešane s limunom neće vam škoditi.

Banana

Priznajte, koliko ste puta pojeli bananu ujutro, onako, da vam nije prazan želudac. Ali, to nije dobro jer ona naglo podiže nivo šećera u krvi, ali isto tako brzo šećer u krvi može i pasti. Posledica toga je nagli napad gladi tokom dana.

Sirovo povrće

Iako je sirovo povrće zdravo i bogato vitaminima i mineralima, ne preporučuje se za doručak. Razlog je jasan, ono je pravi izazov za našu probavu, pogotovo kada je u pitanju prazan želudac, prenosi Centar zdravlja.

Jogurt

Mnogi će svoj dan početi jogurtom, ali ukoliko imate osetljiv želudac, on bi mogao teško da vam padne za doručak. Sadrži zdrave mlečne bakterije koje ne stižu do creva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)