U trendu

Par iz SAD čekao dva meseca da bi posetio drevnu Pompeju

POMPEJA – Američki par Kolin i Narvin Hjuson čekali su ceo život plus dva meseca da zajedno posete drevne ruševine Pompeje.

Ovi penzioneri iz Detroita prvi su stali u red da posete nalazište, čim je danas ponovo otvoreno za posetioce, nakon ublažavanja restriktivnih mera uvedenih u Italiji zbog korona virusa, preneo je AP.

Oni su ostali u malom turističkom gradu Pompeji od početka marta i čekali na priliku da ga posete.

„Strpljivo smo čekali od tada da se ruševine ponovo otvore“, rekla je Kolin Hjuson

„Konačno smo ušli unutra, Trebalo nam je dva meseca“, dodao je Marvin Hjuson.

Za njih je poseta Pompeji bio vrhunac proslave 75. Marvinovog rođendana i njihove 30. godišnjice braka.

Marvin Hjuson, zaljubljenik u istoriju, jednom je posetio Pompeju dok je služio u američkoj mornarici 60-ih i obećao je sebi da će se vratiti, putovanje je dobio na poklon od supruge.

Par je stigao u Rim 5. marta i dok su doputovali do Pompeje nekoliko dana kasnije ova popularna turistička atrakcija bila zatvorena jer su u Italiji bile uvedene restriktivne mere zbog korona virusa.

S obzirom da nisu mogli da pronađu karte da se vrate kući, smestili su se kod loakalnog bračnog para, koji im je prevodio vesti, sa kojima su brali pomorandže i limun i koji ih je učio da naprave limončelo.

Par danas napušta Pompeju i odlazi za Rim gde će provesti par dana pre nego što se vrate u Mičigen.

Oni navode da su imali sreće da provedu vreme blokade u tako lepom mestu i dodaju da bi posedovanje nekretnine u ovom gradu bio san.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar