U trendu

PKS: Smanjenje troškova PCR testa za strance doprineće prilivu turista

Sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS) Tijana Maljković ocenila je danas da će odluka Kriznog štaba da snizi cenu PCR testiranja na koronu stranih državljana u Srbiji doprineti prilivu turista za vreme uskršnjih praznika i tokom proleća, kada su najavljeni dolasci iz arapskih zemalja.

„Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju PKS.

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

„Smanjenjem troškova testiranja u Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija“, istakla je Maljković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.