U trendu

PKS: Srpski firme na Sajmu u Tirani

BEOGRAD – Svoj proizvodni program na predstojećem 27. Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani, koji se održava od 1. do 4. decembra predstaviće 22 srpske firme iz sektora metalske i elektro industrije, prehrambene, hemijske i industrije tekstila i nameštaja, šaopštila je danas PKS.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), koja je zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije organizovala nastup srpskih firmi na sajmu u Tirani, Albanija je tržište sa značajnim mogućnostima za srpsku privredu, na kojem se beleži višegodišnji rast robne razmene.

Tokom 2020. godine izvoz na tržište Albanije porastao je za 10 odsto, uprkos pandemiji korona virusa, a trend rasta nastavljen je i ove godine, kada je za prvih devet meseci zabeleženo povećanje robne razmene između Srbije i Albanije za 28 odsto u odnosu na isti period 2020.

Kako je navedeno, PKS je za svoje članice organizovala poslovne susrete sa najznačajnijim albanskim partnerima tokom sajma, a u okviru Evropske mreže preduzetništva, 2. i 3. decembra, biće organizovani međunarodni poslovni susreti.

Sajam privrede u Tirani, po broju izlagača i posetilaca, predstavlja najznačajniju sajamsku manifestaciju u Albaniji koja će i ove godine okupiti izlagače iz više od 20 zemalja, saopštila je PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar