Plenkovic mora ranije da napusti Brisel da bi docekao Pompea

BRISEL – Hrvatski premijer Andrej Plenković moraće danas ranije da napusti vanredni satanak lidera zemalja članica EU u Briselu, da bi dočekao američkog državnog sekretar Majka Pompea u Dubrovniku, a u odusustvu će ga zastupati slovenački premijer Janez Janša.

Drugi dan samita u Briselu čelnici EU razgovaraju o privrednim pitanjima i pripremama za povlačenje sredstava za plan za oporavak Unije od krize izazvene korona virusom.

„Pre svega s ciljem da raspravimo pitanja koja su važna za privredu država članica, pa tako, naravno, i za Hrvatsku, a to je program ekonomskog oporavka i otpornosti nakon krize, kojom smo svi pogođeni zbog kovida-19“, rekao je Plenković, preneo je HRT.

Takođe, razgovara se i o što efikasijem sprovođenju dogovora iz jula a koji se tiče instrumenata EU iduće generacije i novom sedmogodišnjem budžetu, rekao je Plenković.

Hrvatska vlada takođe ulaže napore u tom smeru, rekao je Plenković pre početka drugog dana sastanka na vrhu zemalja članica Evropske unije.

„Na tom tragu biće i aktivnosti hrvatske vlade u mesecima i godinama koje slede, prateći rad ove Evropske komisije i kroz sedmogodišnji budžet“, rekao je hrvatki premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.