U trendu

Plenković o rastu broja novozaraženih od korone

ZAGREB – Hrvatska danas beleži novi rast novozaraženih korona virusom – 2422 ili 25,56 odsto od broja testiranih uzoraka, pa je premijer Andrej Plenković pozvao građane da pokažu odgovornost i poštuju epidemiološke mere.

„Vidimo rast brojeva kod nas i u drugim državama, ove nove mere trebalo bi da donesu smanjenju zaraze u kontekstu uskršnjih praznika. Važno je da svi svojim ponašanjem pokažu odgovornost. Retka smo zemlja koja nije imala lockdown i policijski sat, ali bez odgovornosti situacija s koronom je teža“, rekao je Plenković u otvorenom delu sednice vlade.

Ukazao je na globalni problem sa distribucijom vakcina, posebno prema evropskim zemljama u isporuci vakcine cjepiva AstraZenece.

Premijer je rekao da je u Hrvatskoj taj nedostatak popunjem drugim vakcinama, kao i da se danas u Briselu održavaju sastanc kako bi se što pre rešili ti problemi.

Najavio je da će danas predstaviti detalje Nacionalnog plana oporavka zemlje, uz konstataciju da je aktuelna vlada dostigla najviši stepen sinegrije sa gradovima i županijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.