Plenković: Vakcina daje nadu normalizaciji života u 2021.

ZAGREB – Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković potvrdio je danas na Tviteru da su u Hrvatsku jutros stigle prve doze vakcina protiv covida-19, što daje nadu u normalizaciju života u idućoj godini.

„Jutros su u Hrvatsku stigle prve doze vakcina protiv covida-19. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih, starijih i nemoćnih osoba, kao i radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Dolazak vakcine je ohrabrujuća poruka i daje nadu u normalizaciju života tokom 2021.“, napisao je Plenković na Tviteru, prenosi Hina.
Upravnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su jutros u 6 sati prvih 9750 doza vakcine protiv koronavirusa proizvođača Fajzer i Biontek, koja se čuva na temperaturi od -70 stepeni Celzijusa, a sutra će krenuti u distribuciju po hrvatskim županijama.

Za sada je to simbolična količina vakcina koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Evropski dani vakcinacije 27., 28. i 29. decembra. Nakon toga Hrvatskoj će svake nedelje stizati nove doze što se očekuje prema planu vakcinacije.
Iz HZJZ-a pozivaju građane da se odazovu vakcinaciji u skladu sa sloganom kampanje „Misli na druge – vakciniši se“, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.