Pljunuli je na radnom mestu, preminula od korone

Beli Mužinga radila je u martu na stanici u jugozapadnom Londonu, kada ju je neko pljunuo i zakašljao se u nju i koleginicu. Nekoliko dana posle tog napada obe žene su se razbolele od virusa.

Mužinga, koja je imala istoriju respiratornih problema, primljena je u bolnicu Barnet i stavljena je na respirator, ali je nažalost preminula, navodi Gardijan.

Sindikat je u toku istrage izveštavao o incidentu železničkom inspektoratu, bezbednosnom ogranku Kancelarije za drumski i železnički saobraćaj.

„Nedavno je najavljeno da će 60.000 funti biti isplaćeno preživelim zdravstvenim radnicima koji umiru usled pandemije. Naše je mišljenje da ovu nadoknadu treba proširiti i na porodice svih radnika koji su u opasnosti pokušavajući da održe našu zemlju i vitalne službe“, rekao je Manuel Kortez, generalni sekretar sindikata radnika železnice.

„Naša železnička industrija mora da ozbiljno shvati koji se zadaci smatraju ‘ključnim’ i da mora zaštititi sve naše članove i putnike“, smatra Kortez, a prenosi britanski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.