Po broju žrtava Italija na prvom mestu

RIM – Italija je na prvom mestu u Evropi po broju žrtava kovida19, ukupno do sada 64 036 osoba je podleglo zarazi i po tom broju je prestigla Englesku koja je do sada držala neslavni primat, piše agencija Ansa.

U poslednja 24 sata ukupno novozaraženih je gotovo 20 hiljada, a umrlo je 649 inficiranih.

Prema saopštenju ministarstva za zdravstvto epidemiološka situacija u severnoj regiji Veneto se pogoršava. Povećava se broj zarazenih i preminulih.

List “Il Manifesto” piše da predsednik regije Luka Zaja pokušava da umanji ozbiljnost stanja ali svi epidemiološki paramateri pokazuju da je situacija gora: raste broj novozaraženih, u jednom danu gotovo četiri hiljade, a broj preminulih i pacijenata u odelenjima intenzivne nege, takođe raste.

List pišse da za razliku od prolećnog talasa pandemije u regiji Veneto, kada se radilo takozvano tapet-testiranje, svih a ne samo onih sa simptomima zaraze, sada se testira mnogo manje građana, a od broja testiranih 82 odsto su zaraženi.

List katoličke crkve u Italiji “Avenire” izveštava da je od kraja oktobra do sada 58 sveštenika umrlo od zaraze, a od početka pandemije ukupno 182 crkvena službenika u Italiji su žrtve korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.