U trendu

Počela godišnja Putinova konferencija, najpre o koroni

MOSKVA – U Moskvi je danas počela tradicionalna godišnja konferencija za novinare ruskog predsednika Vladimira Putina, koji se na samom početku osvrnuo na borbu protiv korona virusa.

„Ova borba se nastavlja, znamo za opasnosti od širenja omikrona“, izjavio je Putin, a prenosi RIA Novosti.

Zbog mera protiv korona-virusa, broj novinara je ove godine ograničen na nešto više od 500, a konferencija se održava u većem prostoru.

Za učešće na konferenciji bila su potrebna tri PCR testa.

U skladu sa epidemiološkim zahtevima, rastojanje između
predsednikovog stola i novinara je najmanje 20 metara.

Ovo je 17. put da ruski predsednik Vladimir Putin održava svoju tradicionalnu godišnju konferenciju.

Prošle godine, Putin je održao konferenciju za novinare u rezidenciji Novo-Ogarjovo van Moskve, a većina novinara je sa njim razgovorala putem video linka.

Novinari koji danas prisustvuju konferenciji u Manjež centru su, u sklopu sanitarnih zahteva, na ulazu u mesto održavanja događaja poprskani srebrnim česticama.

Pored toga, sve stolice su postavljene na udaljenosti od jedan i po metar, a svi novinari su na ulazu dobili maske za lice.

Postavljena su i sredstva za dezinfekciju ruku.

Ruski predsednik će se, na današnjoj konferenciji, tradicionalno zadržati na svim pitanjima koja izazivaju zabrinutost kod ruskih građana, a razgovor sa novinarima će verovatno biti usredsređen na vitalne društvene probleme, poput pandemije kovida-19, glavne infrastrukturne
projekte i međunarodne politike, piše ruski list „Izvestija“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar