U trendu

Počinje regionalna liga u boksu, na startu Vardar – Loznica

BEOGRAD – Regionalna liga u boksu počinje 27. maja, a na startu će Loznica gostovati Vardaru u Skoplju, dok će Crvena zvezda dočekati Maribor.

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu čini osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država: Crvena zvezda Beograd (Srbija), Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH), Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Raspored prvog kola:

Grupa A: Vardar Skoplje – Loznica (27. maja), Željezničar Sarajevo – Podgorica (28. maja).

Grupa B: Vitezovi Zagreb – Radnik Bijeljina (5. juna), Crvena zvezda Beograd – Maribor (29. maja).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je pokretanje Regionalne lige sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

„Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja”, rekao je nedavno predsednik Vučić, poručivši da će Srbija snažno finansijski i organizaciono podržati ovu ligu.

Ante Josipović, olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984., koji živi u Banjaluci, nedavno je posetio Beograd i izjavio da je dugo maštao o regionalnoj ligi.

„Jedva čekam da na kanalu Arena gledam prvi meč između Vardara i Loznice. Velika je stvar kada te predsednik države podržava. A baš Vučić je vetar u leđa olimpijskom boksu u Srbiji. Siguran sam da će se mnogi privatnici zainteresovani da ulažu u ovu ligu, jer kada mere oko korona virusa popuste, dvorane će biti pune. Zamislite kako će dobro biti kada Željo ugosti Loznicu, Zagreb dočeka Crvenu zvezdu. A i u Skoplju, Podgorici, Bijeljini i Mariboru čekaju nas spektakularni mečevi”, poručio je Josipović.

Regionalna Liga je sjajan uvod za Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu koje nas očekuje u beogradskoj Areni od 26. oktobra do 6. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.