U trendu

Pogazio sopstvene preporuke: Ministar uhvaćen kako krši izolaciju (foto)

Ministar zdravlja Novog Zelanda izvinio se premijerki Džasindi Ardern nakon što je fotografisan kako vozi bicikl tokom blokade zemlje zbog korona virusa.

Ministar Dejvid Klark branio se da je to bila jedina prilika tokom dana kada on može da vežba, ali i da je svestan da je prekršio preporuke sopstvenog ministarstva i da se zbog toga izvinjava.

“Svestan sam svoje greške i jasno mi je da sada nije vreme za bavljenje raznim aktivnostima,” rekao je Klark, kojeg je prolaznik fotografisao kada se kombijem dovezao do parka blizu svoje kuće.

Premijerka je rekla da očekuje da ministri prate uputstva koje traže od građana, ali još nije poznato da li će Klark zbog ove greške izgubiti poziciju u vladi, piše Gardijan.

Novi Zeland je na četvrtom nivou blokade zbog epidemije korona virusa, građanima je rečeno da ostanu kod kuće, dozvoljena im je šetnja i rekreacija, ali su zamoljeni da se ne izlažu riziku od povreda.

Na Novom Zelandu je potvrđen 71 novi slučaj zaraze, ukupan broj obolelih popeo na 868, a do sada je preminula jedna osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar