U trendu

Polovina od 100 zaraženih u J. Koreji su članovi sekte

SEUL – Broj obolelih od korona virusa u Južnoj Koreji premašio je brojku od 100, od kojih su polovina pripadnici sekte iz grada Degua u kome živi 2,5 miliona građana.

Centar za prevenciju bolesti objavio je danas 51 novi slučaj zaraze korona virusom, čime je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji porastao na 104, a među njima je veliki broj vernika crkve Šinčeondži, odnosno Hrama svetohraništa svedočenja – crkve koju često smatraju sektom.

Vlasti su objavile da je 61-godišnja žena zarazila najmanje 47 vernika u toj Crkvi i strahuju da bi broj mogao biti veći, prenosi hrvatski portal Index.

Kako se navodi, ta žena je dobila visoku temperaturu 10. februara, ali je u dva navrata odbila da se testira na novi korona virus, uz izgovor da nije bila u inostranstvu.

Ona je prisustvovala na najmanje četiri mise i dijagnostifikovana je kao nosilac virusa.

Vlasti grada Degua saopštile su da je 1.001 vernik Crkve bio na istim misama kao i nosilac virusa.

Crkva Šinčeondži tvrdi da se njihov osnivač Le Men Hi obukao u odeću Isusa Hrista i da će na Sudnji dan u raj povesti 144.000 ljudi.

Crkva je zatvorila sve svoje strukture u celoj zemlji i izrazila žaljenje što je jedna pripadnica koja je smatrala da je njeno bolesno stanje izazvano običnom prehladom zarazila brojne vernike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.