U trendu

Popović: Čestitke Jedinstvenoj Rusiji na izbornoj pobedi

MOSKVA – Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa Sergejom Perminovim, zamenikom generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i rukovodstvom Centralnog izvršnog komiteta JR i tom prilikom čestitao im na izbornoj pobedi ove partije na parlamentarnim izborima u Rusiji.

„Ruski narod još jednom je potvrdio da želi jaku, stabilnu i nezavisnu Rusiju, za koju se godinama zalaže predsednik Rusije Vladimir Putin. Takva Rusija je garant stabilnosti i mira u svetu“, rekao je Popović, navodi se u saopštenju.

On je posebno naglasio značaj koji Rusija, pod rukovodstvom Vladimira Putina, ima za Srbiju i celokupan srpski narod, kada je reč o očuvanju najvažnijih državnih i nacionalnih interesa, naročito po pitanju Kosova i Republike Srpske.
Istakao je da je Rusija pokazala bratsku ljubav i poverenje prema Srbiji u najtežim trenucima, kada se ceo svet suočava sa pandemijom virusa kovid-19.

„Rusija je sa nama podelila tehnologije i znanje da Srbija, jedina u Evropi, započne proizvodnju vakcina Sputnik V i na taj način izgradi sopstvene kapacitete za borbu protiv korona virusa. Tako to rade pravi prijatelji“, rekao je Popović, koji je i ministar u Vladi Srbije.

Popović je sa Perminovim i rukovodstvom Centralnog izvršnog komiteta JR razgovarao i o nastavku jačanja veza Srpske narodne partije i Jedinstvene Rusije i podsetio da dve prijateljske partije imaju potpisana dva sporazuma o saradnji, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.