U trendu

Popović sa vicepremijerom Borisovim u Sankt Peterburgu

BEOGRAD – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, Nenad Popović, učestvovaće na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji počinje sutra i trajaće do 5. juna.

Tokom učešće na Forumu, ministar Popović održaće sastanak sa zamenikom predsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom srpsko-ruskog međuvladinog komiteta Jurijem Borisovim.

Na sastanku će biti razmatrane teme od značaja za dalje učvršćivanje bilateralne saradnje Srbije i Rusije, a poseban akcenat biće stavljen na otpočinjanje proizvodnje vakcine Sputnjik V u Republici Srbiji, saopšteno je iz kabineta ministra Popovića.

Tokom trajanja Foruma, Popović će održati radne sastanke sa ministrom industrije i trgovine RF Denisom Manturovim, ministrom poljoprivrede RF Dmitrijem Patruševim, generalnim direktorom Državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovim i drugim visokim zvaničnicima Ruske Federacije i Evroazijske unije.
Ministar Popović predstaviće rezultate Srbije u borbi protiv pandemije korona virusa na panelu „Borba protiv infekcije: budući rizici“, na kojem će učestvovati vodeći ruski i međunarodni eksperti za borbu protiv korona virusa, a među njima ministar zdravlja RF Mihail Muraško, direktor Nacionalnog instituta za epidemilogiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg, direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhan i drugi.

Popović će učestvovati i na Plenarnoj sednici Foruma, na kojoj će govoriti predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.
Kako je navedeno, 24. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) biće održan od 2. do 5. juna u kongresnom i izložbenom centru „EkspoForum“ u Sankt Peterburgu.

Forum okuplja šefove država, političke lidere, premijere, ministre, guvernere, direktore vodećih ruskih i internacionalnih kompanija, kao i nauticajnije svetske medijske kuće.

Glavni zadatak ovogodišnjeg foruma je podrška dijalogu usmerenom na jačanje odnosa između država, poslovnih krugova i kompanija, i razmatranje ekonomskih problema i izazova sa kojima se suočava svetska privreda u vreme pandemije izazvane korona virusom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.