U trendu

Poseban godišnji sastanak WEF u Singapuru pomeren za avgust

ŽENEVA – Specijalan godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Singapuru, čije održavanje bilo planirano u maju, pomeren je za dva i po meseca i biće održan od 17. do 20. avgusta, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu WEF-a.

Održavanje specijalnog godišnjeg sastanka WEF-a u Singapuru je prvobitno bilo najavljeno za period od 25. do 28. maja.

Mada WEF i vlada Singapura i dalje smatraju da mere koje su na snazi pružaju uslove za bezbedan i efikasan sastanak, i da je prenošenje zaraze koronavirusa u toj zemlji na zanemarljivom nivou, termin je pomeren zbog međunarodnih teškoća u suzbijanju pandemije, navodi se u saopštenju.

Trenutna globalna ograničenja putovanja onemogućavaju planove o održavanju ovog skupa uz fizičko prisustvo učesnika u prvoj polovini godine.

Pored toga, različiti propisi o karantinu i avio-prevozu povećali su vreme potrebno da svi učesnici na globalnom nivou obezbede putne i hotelske aranžmane kako bi se pridružili sastanku.

Poseban godišnji sastanak 2021. u Singapuru u avgustu, biće prvi globalni samit lidera koji će se baviti izazovima oporavka od pandemije i postavljanjem temelja za inkluzivniji i održiviji svet. Okupiće svetske čelnike licem u lice kako bi se fokusirali na tražnje rešenja za najhitnije izazove našeg vremena, napominje se u informaciji na internet stranici WEF-a.

Do skupa u SIngapuru dolazi nakon što je u januaru ove godine prvi put u 51-godišnjoj istoriji tradicionalni Forum u Davosu održan u virtuelnom formatu zbog pandemije kovid-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.