U trendu

Poslanici danas počeli raspravu o vanrednom stanju

Poslanici Skupštine Srbije, uz jake mere zaštite od širenja korona virusa, započeli su prvu sednicu od kako je proglašeno vanredno stanje.

Na samom početku poslanici su minutom ćutanja odali poštu svim gradjanima koji su preminuli od posledica virusa kovid-19.

Na dnevnom redu je potvrdjivanje Odluke o proglašenju vanrednog stanja i Predlog zakona o potvrdjivanju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja.

Poslanici će kroz prvu tačku dnevnog reda razmotriti izmene u budžetu Srbije radi otklanjanja štetnih posledica usled bolesti kovid-19, i uredbe o jednokratnoj novčanoj pomoći svim punoletnim državljanima, o fiskalnim pogodnostima, o pomeranju roka za sticanje statusa kvalifikovanog novozaposlenog, kao i izmene i dopune uredbe o merama za vreme vanrednog stanja.

Druga tačka dnevnog reda sadrži 38 uredbi o merama za vreme vanrednog stanja, od zabrane kretanja, preko učešća u sudskim pretresima, do dodatnog zaduživanja za vreme vanrednog stanja.

Poslanike, novinare, snimatelje i druge zaposlene danas su na ulazu u Skupštinu sačekali medicinski radnici koji su merili temperaturu svima, a na nekoliko pultova svi su morali da dezinfikuju ruke alkoholom.

Svi koji su danas u zgradi Skupštine, dobili su dovoljan broj maski i rukavica za ceo dan, a u holu skupštine rasporedjene su stolice kako bi se održalo potrebno rastojanje.

U Skupštini je danas mnogo više ljudi nego obično, naročito fotoreportera i snimatelja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.