Stručnjaci predviđaju posledice korone – manje dece, usamljenost…

Psihološke posledice pandemije korone uticaće na ljude na način da će se u skorijoj budućosti rađati manje dece, ljudi će biti više usamljeni, predvideli su danas eksperti iz SAD.

Stručnjaci su pregledali 90 studija kako bi predvideli šta čeka čovečanstvo posle pandemije koronavirusa, pa i ljude koji ne budu imali Kovid 19.

„Što duže bude trajala pandemija, posledice će biti sve gore“, rekla je Marti Haselton, psiholog sa univerziteta Kalifornija u Los Anđelesu.

Prognoze nisu obećavajuće, jer će se smanjiti broj rođene dece, brakova, što će uticati na smanjenje populacije pojedinih država, preneo je Dejli mejl.

Pad broja novorođenčadi će uticati na društvo i ekonomiju, samim tim će uticati i na poslove i podršku starijoj populaciji.

Štavise, stručnjaci prognoziraju da će nejednaka podela u kućnim poslovima zbog karantina dovesti do veće nejednakosti među polovima i podstaći veći društveni konzervativizam.

Po mnogo čemu, stručnjaci su naglasili, „pandemija će postati globalni socijalni eksperiment“, a rezultati će se tek videti, naveo je Dejli mejl.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.