U trendu

Potvrđeni slučajevi koronavirusa u još tri zemlje

HANOJ/SINGAPUR/RIJAD – Vlasti Vijetnama i Singapura su potvrdile da su u tim zemljama zabeleženi slučajevi novog koronavirusa od kojeg je preminulo 17 osoba u kineskom gradu Vuhan, dok je iz Saudijske Arabije stiže informacija i o prvoj oboleloj osobi na toj teritoriji.

Ministar zdravlja Vijetnama je danas saopštio da su dva kinska državljana bila pozitivna na testiranju koronavirusa, ali da su u “dobrom stanju”.

Kako se navodi, otac i sin koji su hospitalizovani 22. januara pošto su dobili simptome gripa, stigli su iz kineskog grada Vuhan u kojem je virus prvi put identifikovan, prenosi Rojters.

Singapur je takođe danas potvrdio prvi slučaj novog koronavirusa na svojoj teritoriji.

Kako navodi Ministarstvo zdravlja te zemlje, reč je o muškarcu (66) iz Kine koji je sa porodicom došao iz grada Vuhan 20. januara u Singapur i trenutno se nalazi u izolaciji u bolnici.

Jedan od njegovih suputnika, takođe je hospitalizovan, a u bolnici je jedna žena (53), kineska državljanka iz Vuhana, koja je pozitivna na virus.

Sva tri pacijenta su stabilno, saopštilo je ministarstvo zdravlja.
Jedna medicinska sestra iz Indije koja radi u bolnici na jugu Saudijske Arabije zaražena je koronavirusom, potvrđeno je iz indijskog ministarstva spoljnih poslova.

Testirano je oko 100 indijskih medicinskih sestara, uglavnom iz Kerale, i nema više slučajeva zaraženih, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar