U trendu

Povratak prevoznika iz Velike Britanije u Francusku još nerešen

Situacija sa kamiondžijama blokiranim u Velikoj Britaniji još nije rešena iako je jutros Francuska otvorila granice za prevoznike koji imaju negativan test na korona virusa, saopštila je francuska Nacionalna federacija drumskih prevoznika (FNTR).

„Ne ide dobro“, izjavio je Frans presu neimenovani portparol federacije.

„Naš zahtev je uslišen utoliko što smo tražili pojednostavljeni postupak za vozače i da imamo testove koji mogu da budu uradjeni na britanskoj strani kako bi se organizovao njihov povratak“, rekao je portparol FNTR-a.

Medjutim, situacija na terenu je drugačija: još nema testova, a kamiondžije su blokirane, nemaju informacije, mnogima nije podeljena ni hrana.

„Polako se pripremamo da im kažemo da neće proslaviti Božić u svojim domovima“, navela je francuska federacija.

Britanska i francuska vlada postigle su sinoć dogovor da blokirani kamioni koji su ostali u Velikoj Britaniji posle zatvaranje granice, mogu da se vrate ako su vozači prošli test na korona virus.

Britanske vlasti imaju zadatak da organizuju testove na odredjenim lokacijama, dok su Pariz i London pozvali kamiondžije da ne odlaze u Kent na jugoistoku Engleske gde je već blokirano nekoliko hiljada kamiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.