Predsednik Austrije pozvao na sećanje na žrtve i jedinstvo

BEČ – Predsednik Austrije Aleksander van der Belen odao je večera počast žrtvama pandemije korona virusa i pozvao stanovništvo da, i nakon godinu dana ove pošasti, i pored „otrežnjenja, besa“, paze jedni na druge.

U obraćanju naciji Van der Belen je kazao da želi da Austrija što pre ovu krizu ostavi iza sebe, ali i da se ona ne sme nikada zaboraviti.

„Svako od nas je pogođen pandemijom, na teži ili posebno teži način. Niko nije pošteđen“, naglasio je on, dodajući da je frustrirajuća situacija, i da se ne sme suprostavljanje merama usmeravati protiv drugih građana.

Posebno u krizi, ističe, se pokazuje ko je kakav.

„Mi svi bi trebalo i moramo na kraju ove krize da budemo u stanju da gledamo jedni drugima u oči“, podvukao je Van der Belen.

Ukazao je da su brojni građani izgUbili najmilije zbog virusa bez mogućnosti da se od njih lično oproste.

„Važno je da svi mi, a tako i oni koji nisu direktno pogođeni, to shvate i budu jedni uz druge“, kazao je predsednik Austrije.

Van der Belen je istakao da je optimističan što se tiče budućnosti.

„Nakon svake zime dolazi proleće, a ono će uskoro početi. Uskoro će svako imati mogućnost da se vakciniše i moćićemo ponovo da se radujemo zajednički životu. Želim da što pre izađemo iz ove krize. Ne smemo je zaboraviti, posebno ne koliko je krhko naše društvo“, naglasio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.