Prekinuta sezona u NBA ligi zbog korona virusa

Uprava NBA lige prekinula je u noći izmedju srede i četvrtka sezonu zbog epidemije korona virusa.

Utakmica Jute i Oklahome trebalo je noćas da se odigra, ali je otkazana pošto je igrač Jute Rudi Gober zaražen novim virusom. Nekoliko minuta posle te objave odlučeno je da se prekine sezona najjače košarkaške lige sveta.

Gradski čelnici Oklahome naveli su da navijači koji su bili u hali nisu pod rizikom, već samo osobe koje su bile u blizini Gobera, koji nije bio u hali, pošto se virus prenosi kapljično.

Oklahoma je saopštila da su testovi njenih igrača negativni na korona virus i da je klub pratio sve smernice zdravstvenih vlasti.

Situacija se u prvi mah činila normalno, objavljene su prve petorke i igrači je trebalo da izadju na teren. Zvaničnici i sudije su zatim razgovarali, a igrači su se vratili u svlačionice. Maskota Oklahome je zabavljala publiku u hali, ali je 35 minuta posle predvidjenog početka saopšteno da je utakmica otkazana.

U NBA ligi noćas su odigrane četiri utakmice: Dalas je pobedio Denver sa 113:97, Filadelfija je bila bolja od Detroita sa 124:106, Šarlot je pobedio Majami sa 109:98, dok je Njujork posle pordužetka pobedio Atlantu sa 136:131.

Osim Jute i Oklahome noćas nije odigran ni duel Sakramenta i Nju Orleansa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.