Preko 80 škola u Grčkoj zatvoreno zbog koronavirusa

ATINA – Grčko ministarstvo obrazovanja donelo je odluku da zatvori više od 80 škola u toj zemlji, zbog sprečavanja širenja koronavirusa, prenosi portal A1on iz Severne Makedonije.

Spisak osnovnih i srednjih škola koje su zatvorene stalno se menja, piše ovaj portal i dodaje da se obrazovne institucije zatvaraju ukoliko ima potvrde da postoji pozitivan slučaj na virus Kovid-19 između đaka.

Zatvorene su škole u Atini, Solunu, Lerinu, na ostrvima Lezbos i Evija, a paralelno i dalje su zatvorene škole u regionima Ilias, Ahaias i Zakintos, gde su od prošle nedelje vanredne vladine preventivne mere.

Broj zaraženih Kovidom-19 u Grčkoj se povećao na 89, nakon što je utvrđeno pet novih slučajeva.

Kritično stanje je kod 66-godišnjeg muškarca, koji je od 4. marta hospitalizovan na intenzivnoj nezi u bolnici u grčkom gradu Patra.

Očekuje se da će broj zaraženih rasti, prema procenama grčkih zvaničnika, navodi A1on.

Juče je u Grčkoj saopšteno da su otkazane kulturne manifestacije i umetnički događaji na otvorenom i zatvorenom prostoru koji uključuju preko 1.000 lica, a umesto održavanja sastanaka na kojima je predviđeno učešće preko 50 lica, otvorena je mogućnost za telefonske konferencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.