U trendu

Prodaja J&J kovid vakcina iznosi 100 mln $ u prvom kvartalu

LONDON – Američka kompanija DŽonson&DŽonson (J&J), čija je vakcina protiv kovida-19 stopirana prošle nedelje radi provere izveštaja o retkim slučajevima krvnih ugrušaka, izvestila je danas da je prodaja tog cepiva u prvom kvartalu iznosila 100 miliona dolara.

Kompanija je ranije objavila da će njena vakcina protiv korona virusa biti dostupna na neprofitnoj osnovi do kraja pandemije, prenosi Rojters.

Ovaj proizvođač sada očekuje profit za celu godinu, na prilagođenoj osnovi, od 9,42 do 9,57 dolara po akciji u odnosu na prethodnu prognozu od 9,40 do 9,60 dolara po akciji, jer je prodaja lekova protiv raka pomogla da kvartalni profit poraste za skoro 7,0 odsto.

Samo zarada farmaceutskog sektora kompanije je porasla na 6,20 milijardi dolara, ili na 2,32 dolara po akciji u prva tri meseca tekuće godine, sa 5,80 milijardi dolara, odnosno 2,17 dolara po akciji godinu dana ranije.

Američki regulatori su prošle nedelje zaustavili upotrebu J&J vakcine protiv kovida kako bi istražili izveštaje o retkim, ali ozbiljnim slučajevima pojave krvnih ugrušaka kod osoba koje su je primile.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.