U trendu

Prolećni raspust cveta u Španiji za strance

BRISEL – Mere uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa u Španiji omogućavaju stranim turistima da dolaze na popularne turističke destinacije u toj zemlji, pre nego građanima Španije.

Prema tim pravilima, građanima Španije je zabranjeno kretanje između regiona, posebno u periodu prolećnog uskršnjeg raspusta od 26. marta do 9. aprila, međutim, ta pravila ne važe za strane turiste, koji mogu da putuju po Španiji gde hoće ukoliko imaju negativan PCR test, prenosi briselski Politiko.

Zbog toga, navodi se, Španci besno posmatraju hiljade Francuza i Nemaca koji pristižu na popularne destinacije, ispunjavaju plaže i provode se po glavnim gradovima na Iberijskom poluostrvu.

„Neka mi neko kaže zašto mi ne možemo da posećujemo naše stare, a da Francuzi mogu da lete u Madrid kako bi se opijali“, rekao je popularni kuvar i tv lice Karlos Agvinjano.

Prošle nedelje, u medijima su se pojavili snimci mladih Francuza koji su pili, grlili se i 227 privatnih žurki čiji su učesnici bili uglavnom stranci.

Za razliku od Madrida gde su uglavnom francuski turisti, na Balearskim ostrvima dominiraju Nemci.

Radio voditelj Isaias Lafuente kaže da na Balearska ostrva dolaze nemački turisti i to iz onih oblasti u kojima je situacija četiri puta gora nego na Balearima.

Zbog sve većeg gneva lokalnog stanovništva, španska ministarka zdravlja Karolina Darija kaže da Španci imaju pravo da putuju gde hoće u EU bez ograničenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.