U trendu

Protest grčkih vozača kamiona zbog novih ograničenja

SKOPLJE – Sindikat grčkih vozača kamiona organizovao je danas protest na graničnom prelazu Evrozoni zbog organičenja za ulazak kamiona u Grčku od 7 do 19 sati i neredovnog postupka za brzo testiranje, što je dovelo do kašnjenja i dugačkih redova od 10 kilometara.

U međuvremenu, predstavnici Sindikata makedonskih preduzeća za međunarodni drumski transport AMERIT i grčko Udruženje prevoznika OFAE održali su konferenciju za novinare na prelazu Đevđelija na granici Severne Makedonije i Grčke na kojoj su istakli sa kojim se sve teškoćama susreću vozači, prenosi MIA.

Predsednik OFAE istakao je da 1.000 kamiona dnevno prelazi tu granicu i istakao da nove mere grčke vlade ometaju saobraćaj robe iz Severne Makedonije ili Srbije.

Prema njegovim rečima, protest je organizovan kako bi se vladi skrenula pažnja da treba da ukine restrikcije i da se omogući nesmetan i normalan protok robe.

Ranije ove nedelje vozači su upozorili da su veoma otežani uslovi transporta robe u Grčku.

„Vozila sa medicinskom opremom, neke lako kvarljive, kao i sve vrste robe, prinuđena su da čekaju i do 12 sati da uđu u Grčku, jer ta zemlja nije u stanju da preduzme odgovarajuće mere za suzbijanje širenja korona virusa, a da ne ometa normalno funkcionisanje lanca snabdevanja“, naveo je početkom nedelje grčki Sindikat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.