U trendu

Protest protiv korone, žena optužena za banalizaciju Holokaus

BERLIN – U Nemačkoj je danas postao viralan video snimak na kome je prikazan sukob na protestu održanom protiv ograničenja zbog korona virusa.

Na skupu se mlada žena upoređivala sa ženom koja se borila protiv nacista, da bi je jedan član obezbeđenja optužio za banalizaciju Holokausta, preneo je AP.

Nekoliko ljudi koji su protestovali zbog ograničenja protiv korona virusa u Nemačkoj pokušali su da se prikažu kao žrtve vladinog progona.

Neki su čak stavili Davidove zvezde, simbole koje su nacisti primorali Jevreje da nose tokom trećeg rajha pre nego što su ih ubili.

Jedna žena je govorila na sceni u subotu uveče u Hanoveru na severu, rekavši kolegama demonstrantima da se oseća kao Sofi Šol, budući da je aktivna u otporu, drži govore, odlazi na proteste, distribuira flajere.

Šolova se borila protiv nacista sa svojim bratom i ostalim članovima grupe otpora Bela ruža.

Nakon distribucije letaka na Minhenskom univerzitetu, osuđena je za veleizdaju i nacisti su je pogubili u 22. godini 1943.

Dok je demonstrantkinja govorila, mladi član obezbeđenja je prišao bini, ponavljajući više puta da neće da bude pripadnik obezbeđenja za tu vrstu idiotizma.

Žena ga je pogledala u neverici dok je on ocenio njen govor banalizacijom Holokausta.

Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas napisao je danas na Tviter nalogu da poređenje sa Šolovom izruguje hrabrost koja je bila potrebna da se zauzme stav protiv nacista.

„Ništa ne povezuje proteste korone sa borcima otpora. Ništa!“, napisao je Mas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.