U trendu

Prva inostrana turneja Čarlsa i Kamile u pandemiji

LONDON – Britanski princ Čarls i njegova supruga Kamila završili su prvu inostranu turneju od početka pandemije korona virusa, četvorodnevno putovanje tokom kojeg su posetili Jordan i Egipat.

Tokom posete Jordanu i Egiptu, koji će sledeće godine biti domaćin konferencije o klimatskim promenama COP27, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su sa liderima ovih zemlja razgovarali o jačanju bilateralnih veza i načinima borbe protiv klimatskih promena,a posetili su i poznate arheološke verske i istorijske lokacije dve zemlje, prenosi AP.

Po dolasku u Kairo kraljevski par je u predsedničkoj palati dočekao egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi i njegova supruga Intisar el Sisi, pre nego što se sastao sa vrhovnim muslimanskim i hrišćanskim vođama.

Čarls i Kamila su između obišli i Aleksandriju,drugi po veličini egipatski grad koji je osnovao Aleksandar Veliki pre više od 2.000 godina i u njemu novu aleksandrijsku biblioteku, „Bibliotheca Alexandrina“, modernu biblioteku izgrađenu u znak počasti čuvenoj Aleksandrijskoj biblioteci, najvećoj u antičkom svetu.

Kraljevski par je poslednji put bio u Egiptu 2006.,pa je ovo takođe i njihova prva poseta Egiptu od pobune 2011. u zemlji nakon koje su usledile godine političkog previranja.

Ranije ove nedelje Čarls i Kamila su završili trodnevnu posetu Jordanu gde su se sastali sa kraljem Abdulahom II i kraljicom Ranijom i posetili niz verskih i istorijskih znamenitosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.