U trendu

Puhovski: Deportacija Đokovića bila bi skandalozna

ZAGREB – Politički analitičar i profesor, Žarko Puhovski izjavio je danas da bi bilo skandalozno da australijske vlasti sada deportuju srpskog tenisera Novaka Đokovića i dodaje da je uveren da će ga ostaviti da igra.

„Ako Đoković osvoji deseti turnir dobio bi bistu na ulazu u stadion“, rekao je Puhovski za zagrebačku N1 tv.

Svrstavajući Đokovića u antivaksere, što, kako tvrdi, znači da je „primitivac koji briljantno igra tenis“, Puhovski tvrdi da nema spora da je svetski broj jedan pokušao da se „prošfercuje u Australiju“.

Ali, ističe da je zaprepašćen „neopisivo primitivnom reakcijom australijske države“.

„Prvo mu oduzmu vizu koju su sami dali, ne kažu da je dobijena pod lažnim pretpostavkama i drže ga u nekakvom hotelu, onda sud kaže sve je u redu, a ovi se igraju nečega što je potpuno nepotrebno pa kažu da ministar može svejedno odlučiti i oduzeti mu tu vizu. To nije pravna država”, rekao je Puhovski.

Prema njegovim rečima, ili je Đoković trebalo da bude izbačen i vraćen, a ako je sada pušten treba ga pustiti da igra.

„Ali to da imate državu koja se igra neke vrste reketa, to da oni njega reketiraju pa da mu kažu: ‘Ajde ti malo treniraj, ali da znaš sutra te možda deportujemom’, to nije pravna država”, rekao je Puhovski.

Istaknuo je da Australija sprovodi teror nad ljudima koji odbijaju vakcinaciju protiv korona virusa.

Njemu lično je, kaže, najomiljeniji teniser Federer za kojeg je rekao da se pametno drži i odbija da kaže bilo šta, dok se, kako navodi, svi drugi zaleću s pričom oko ovog ili onog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar