U trendu

Pupovac, Matić, Milošević sutra u Vukovaru i Ovčari

ZAGREB – Predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj, predvođeni liderom SDS S Miloradom Pupovcem, među kojima će biti i izaslanik srpskog predsednika Veran Matić, odaće sutra poštu svim nestalim i ubijenim Vukovarčanima 1991., kao i ubijenima na Ovčari i drugim stratištima tokom poslednjeg rata.

Kako je saopšteno, Delegacija, koju će predvoditi predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik Pupovac, položiće najpre venac u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar.

Nakon toga na Ovčari, delegacija će upaliti sveće za za sve žrtve rata u vukovarskoj pravoslavnoj crkvi Sv. Nikolaja.

U delegaciji će uz predstavnike srpskih organizacija biti i Boris Milošević, potpredsednik hrvatske vlade, Veran Matić, izaslanik predsednika Republike Srbije kao i Radojka Mrkić, član udruženja porodica ubijenih, poginulih, nestalih i nasilno odvedenih „Protiv zaborava“.

Po izlasku iz crkve najavljene su izjave za medije.

Delegacija Srba u Hrvatskoj već nekoliko godina poštu svim žrtvama u Vukovaru i Ovčari odaje nekoliko dana pre zvaničnog obeležavanja, 18. novembra Dana Vukovara.

Zasad nije poznato kao će ove godine izgledani obeležavanje Dana Vukovara s obzirom na pandemiju korona virusa.

Prošle godine, iako je broj prisutnih u Vukovaru bio ograničen uz poštovanje epidemioloških mera, toga se niko nije pridržavao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar