Putin: Pandemija korone će se odužiti, neophodne nove mere

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin predviđa da će se pandemija korona virusa odužiti, što znači da su neophodne nove mere za borbu protiv širenja virusa.
„Epidemija će se odužiti, njeni nekontrolisani klasteri će ostati, ne postoje granice“, rekao je Putin na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu koji se održava u formi video konferencije, preneo je TAS S.

On je istakao da granice za infekcije i pandemije ne postoje,
zbog čega bi trebalo da učimo iz trenutne situacije i predlažemo mere usmerene na povećanje efikasnosti sistema koji prate pojavu takvih bolesti u svetu.

Socioekonomske poteškoće, uzrokovane pandemijom i strukturnim promenama, izmedu ostalog, razdvajaju društvo koje stvara napetost i netrpeljivost, izjavio je predsednik Rusije.

Prema njegovom mišljenju, posebnu pažnju treba obratiti tim pitanjima jer je nada da bi oni mogli da se vrate na staro opasna iluzija.

„Porast ekonomskih problema i nejednakost razdvajaju društvo
generišući i socijalnu, rasnu i etničku netrpeljivost“, istakao je Putin i dodao da se to događa i u zemljama sa naizgled dobro uspostavljenim građanskim i demokratskim institucijama.

Predsednik Rusije pozvao je i na dijalog između Rusije i Evropske unije i pozitivniju agendu koja bi pokušala da poboljša zategnute odnose za koje je rekao da su podstakli pad trgovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.