U trendu

Putin za tren oka rešio problem poskupljenja maski (video)

Na sednici u Rusiji na kojoj se raspravljalo o koronavirusu, pokrenulo se pitanje i apoteka koje su od početka pandemije skoro duplo podigle cene zaštitnih maski.

Na konstataciju da su prošle godine koštale 50 rubalja (70 dinara), a da je cena sada porasla sa 70 na 100 rubalja (sa 96 na 140 dinara) i da to nije opravdano, kao i da je zatraženo mišljenje nadležnih institucija, Putin je kratko odgovorio: “Oduzmite im dozvole za rad”.

“Čini se da ipak neće iskoristiti priliku da zarade novac. Takvima ih samo oduzmite. Jednostavno, nađite apoteku koja to radi i oduzmite joj dozvolu. Za slučaj da se tako nešto ponovi…”, ponovio je Putin.

Prisutni na sednici rekli su: “U redu” i tako je ozbiljan problem rešen za tren oka.

Putin je danas posetio moskovsku bolnicu za pacijente sa korona virusom. Tokom posete bolnici Komunarka na periferiji Moskve, Putin je pohvalio profesionalizam lekara i rekao da rade „kao sat“.

Putin je nakon sastanka sa direktorom bolnice obukao žuto zaštitno odelo sa maskom – „skafander“ i ušao u deo bolnice gde se nalaze pacijenti.

U Rusiji je do sada registrovano 495 slučajeva zaraze korona virusom, a smrtni slučajevi nisu potvrđeni.

Neki stručnjaci kažu da bi se mali broj mogao pripisati relativno sporom testiranju.

Donedavno je samo jedna laboratorija u Novosibirsku analizirala testove iz cele Rusije.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da će sa povećanjem testova u glavnom gradu sa oko 3.000 dnevno na 13.000 porasti i broj pozitivnih na korona virus, te da se situacija brzo može pogoršati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.