U trendu

Radojičic za razlicit tretman vakcinisanih i nevakcinisanih

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je sinoć da se mora napraviti razlika u tretmanu između vakcinisanih i nevakcinisanih protiv korona virusa jer između njih „postoji značajna podela“.

„Moramo napraviti razliku u tretmanu između jednih i drugih. U Beogradu će i dalje biti značajnih dešavanja i moramo voditi računa o sprovođenju mera. Vrlo je važno naglasiti da će biti više događanja u zatvorenom prostoru i to je razlog više da budemo obazrivi“, rekao je
Radojičić za RTS na „Bir festu“.

On je istakao da se procedura ulaska na taj festival, koja uključuje negativan test ili dokaz o vakcinaciji, poštuje i olakšava situaciju.

Plaše ga, napominje, hladniji dani i zatvoreni prostor.

„Događaji koji se budu odvijali u zatvorenom prostoru povećavaju rizike da se infekcija širi. Moraćemo više u tim trenucima da insistiramo na sprovođenju mera, nošenju maske, na distanci. Na taj način ćemo, nadam se, pandemiju držati pod kontrolom“, kaže Radojičić.

Navodi da se, prema poslednjim podacima, povećava broj pregleda, pa je prošle nedelje prosečno bilo oko 1.200 prvih pregleda, a kontrolnih oko 600.

U Beogradu je, kako dodaje, prvu dozu vakcine primilo 56 odsto punoletnih, a 54 odsto je vakcinisano sa obe doze.

„Juče je bilo oko 1.700 ljudi koji su dobili treću dozu. Postoji interesovanje u tom segmentu. Definitivno nemamo drugog načina da se izborimo sa pandemijom nego da skrenemo pažnju ljudima koji se nisu vakcinisali – da se moraju vakcinisati“, poručio je gradonačelnik

Zaključuje da je mnogo bolje da to urade zato što žele, umesto zbog straha i posledica koje budu videli u okolini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.