Rama: Ponuda RUS da nam dostavi vakcine je provokacija

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama ocenio je danas da je ponuda Rusije, da distribuira Albaniji vakcinu protiv korona virusa „Sputnjik Ve“, smešna provokacija.

On je tako reagovao na ponudu ambasada Rusije u Tirani, koja je u ponedeljak poručila preko Raminog direktora za medije da je Rusija spremna da u vezi vakcine „Sputnjik Ve “ razgovara sa Albanijom, prenosi portal Albanija dejli njuz.

Rama je kazao da je mislio da se radi o šali jer, kako kaže, „za ozbiljnu državu je neprikladno da tako provocira“, prenosi portal Albanija dejli njuz.

„Kada kažem provokacija tome ne prethodi nikakav demarš prema Rusiji, ali ovo je smešna provokacija za ozbiljnu zemlju poput Rusije. Ambasada u Tirani ne može da se ponaša kao da je sekcija komedije ‘Portokali’ ili takmičar u njoj“, rekao je Rama.

On je ponovio da je Albanija u pregovorima sa tri ozbiljna proizvođača vakcina – Fajzerom, Modernom i AstraZenekom sa kojima je povezana i EU.

„Nemamo razloga da imamo predrasuda prema ruskoj ili kineskoj vakcini, ali u ovom trenutku usmereni smo u drugom smeru“, rekao je Rama na konferenciji za novinare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.