U trendu

Raste broj zaraženih u Nemačkoj-zaraženo 4 radnika iste firm

HAMBURG – U Nemačkoj su koronavirusom zaražene četiri osobe, sve iz kompanije „Vebasto“, a njihov poslodavac privremeno je zatvorio sedište firme u Gornjoj Bavarskoj.

Četvoro zaraženih korona-virusom rade u sedištu kompanije koja ukupno zapošljava oko hiljadu ljudi, a firma je u bliskom kontaktu sa vlastima i odluke donosi na osnovu preporuka instituta „Robert Koh“.

„Troje novih pacijenata takođe je primljeno u minhensku kliniku Švabing, gde se nalaze u izolaciji i pod medicinskim nadzorom. Još nekoliko osoba koje su sa njima bile u kontaktu trenutno je na posmatranju“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Dojče vele navodi da je još 40 njihovih kolega je pod medicinskim nadzorom.

Koronavirusom u Nemačkoj prvo se zarazio jedan radnik automobilskog dobavljača, koji je virus dobio od koleginice iz Kine, koja je u Nemačku došla na trening.

On se zarazio 21. januara tokom poslovnog treninga, a Kineskinja je 23. januara odletela u Kinu i 27. januara obavestila kompaniju da je obolela.

Šef Specijalnog odeljenja za infektologiju bavarskog Državnog zavoda za zdravlje i bezbednost hrane rekao je da se broj zaraženih može još povećati.

Automobilski dobavljač je najavio da će sedište firme u Gautingu, u Gornjoj Bavarskoj, do nedelje biti zatvoreno.

Zaposlenima je do tada zabranjeno da putuju i po Nemačkoj i van nje. Istovremeno je kompanija, koja ima 11 predstavništava u Kini, uključujući i Vuhan, koji je žarište novog korona virusa, zabranila putovanja u tu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar