U trendu

RDIF: Vakcinacija u Srbiji dokaz bezbednosti Sputnjika V

MOSKVA – Vakcinacija ruskom vakcinom protiv virusa korona virusa Sputnjik V u Srbiji pokazala je koliko je ovaj preparat bezbedan, saopštio je danas Ruski fond za dirketne investicije (RDIF).

U saopštenju se navodi da, prema zvaničnim podacima srpskih institucija, u Srbiji nije zabeležen ni jedan slučaj komplikacija nakon vakcinacije ruskom vakcinom, a nije zabeležen ni jedan slučaj tromboze, prenosi portal Sputnjik.

Ističe se da je upotreba ruske vakcine doprinela tome da Srbija postane jedan od lidera kada je reč o vakcinaciji građana među svim evropskim zemljama.

Ukazuje se na to da je „Srbija obema dozama vakcinisala više od četvrtine stanovništva, što je dva puta više nego što je to slučaj u Evropi.

Dodaje se i da „političke predrasude nisu uticale na slobodu izbora vakcina protiv virusa korona prilikom formiranja nacionalnog portfelja preparata za imunizaciju u Srbiji“.

„Cenimo partnerstvo sa Srbijom i spremni smo da isporučujemo našu vakcinu i drugim zemljama kako bi i one bile u stanju da osiguraju zdravstvenu zaštitu svojih građana“, zaključuje Fond.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.