U trendu

Revakcina zaposlenih iz ustanova socijalne zaštite

BEOGRAD – Prva grupa zaposlenih i korisnika iz sistema socijalne zaštite grada Beograda danas na Beogradskom sajmu prima drugu dozu vakcine protiv virusa korona, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Oko 200 zaposlenih i korisnika iz sistema socijalne zaštite grada Beograda danas prima revakcinu, a to je orva grupa i to onih koji su iskazali zainteresovanost da se vakcinišu kineskom vakcinom Sinofarm.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ističe da se nastavljamo dalje sa revakcinom i dodaje da je do sada više od 1.300 zaposlenih i korisnika primilo prvu dozu vakcine.

„Važno je da se nastavi sa procesom imunizacije zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite zbog njihovog direktnog kontakta sa korisnicima. U pitanju su pre svega, gerontodomaćice, vaspitači u Prihvatilištu za decu, negovatelji u Prihvatilištu za odrasla i stara lica kao i vaspitači i radni terapeuti u dnevnim boravcima za decu sa smetnjama u razvoju“, navela je Stanisavljević.

Dodaje da su oni tokom cele epidemije virusa korona bili u kontaktu sa korisnicima i vodili brigu o njima.

„Na prvom mestu nam je zdravlje naših korisnika i iz tog razloga nastojimo da što više naših zaposlenih bude vakcinisano jer su u našim ustanovama smešteni korisnici koji spadaju u prioritetnu grupu stanovništva“, kazala je.

Istakla je da kol centri pri gradskim opštinama putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv korona virusa i prevoz do mesta gde se imunizacija vrši, rade i tokom praznika.

Od početka rada kol centara do sada je ostvareno više od 110.400 poziva, kaže Stanisavljević i dodaje da je zahvaljujući radu kol-centara, više od 38.500 građana prijavljeno za vakcinaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.